2 Ekim 2011 Pazar

Band Of Brothers

Band Of Brothers mini-dizisi (İngilizce'de mini-series diyorlar bunlara; evet, entel bi insanım. :)) genel yapımcılığını Tom Hanks ve Steven Spielberg amcamların yaptığı çok acayip bir seri. Hatta o kadar acayip ki IMDb sayfasında okuduğuma göre bu serinin ilk üç bölümü için kullanılan toplam görsel efekt sayısı kooooca Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak) filminin toplam görsel efekt sayısından fazlaymış. Lafın kısası, parası olan gene konuşmuş ve hatta konuşturmuş!

Ha, adamların haklarını verelim ama! On numara çekmiş adamlar. Ansiklopedi okumak yerine İkinci Dünya Savaşı'nı bu belgesel nitelikli mini-diziyi izleyerek de öğrenebiliyoruz. Kısıtlı bir kısmını tabii ki; ancak yine de izleyerek öğrenmek çok etkili...

Serinin bölümleri savaşı gerçekten yaşayan askerlerin anılarını vs. anlattığı ortalama birer dakikalık kısımlarla başlıyor. Bölümde de o anlatılanlarla ilgili anıları izliyoruz. Bu arada şunu da belirtmemiz gerekir ki dizideki askerlerimiz aslında gönüllü askerlerin bir öyküsünü anlatıyor. Easy grubunun - ki kendileri paraşütçüdürler ve de gönüllü askerlerden oluşur - üzerinden öğreniyoruz olan biteni.

Lafı fazla uzatmaya da gerek yok aslında. Az biraz da ilginiz varsa hele böyle savaşlara falan
arayıp da bulamayacağınız bir yapım. Ben şahsen helal olsun dedim. Hee, bi de Tom Hanks amcamız bir iki sahnede çok az da olsa gözüküyor. Ama görmek için dikkat etmek lazım. Malum, görmek değil de bakmasını bilmektir önemli olan (sosyal mesajımı da verdim, içim rahat! :)).

Üşenmesem de diğer izlediklerim ve okuduklarımla ilgili de bir şeyler yazabilsem. Hadi hayırlısı, bekleyelim görelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder