Bu kez dört ayda on yedi, böyle yazınca olmadı tabii, 4 ayda 17 kitap okumayı deneyeceğiz. Detaylı bilgileri pinuccia'nın yazısından öğrenebilirsiniz. Ben kendi kitap seçimlerime geçmeden önce biraz gevezelik etmek istiyorum etkinliğin faydaları hakkında.
Vakti zamanında Goodreads ve Vikitap hakkında da yazmıştım, hedef koyunca insan daha verimli okuyor. Fakat etkinlikte şöyle bir durum var: birileriyle paylaşıyorsunuz hedefinizi. Yani sadece kendiniz için olsa kaytarabilirsiniz ama böyle herkesin gözü önünde olunca insan okuyor, gerçekten. Dürtüyor insanı, okumam lazım dedirtiyor. Çünkü nihai bir hedef var ortada herkesin göreceği. Egodan mıdır nedir, insan bırakmak istemiyor.
Aslolan kitap okumak olduğu için ben herkesin bu etkinliğe katılması taraftarıyım. Mükemmel insanlarla da tanışıyorsunuz ki bu da etkinliğin en süper taraflarından birisi. Tamamlayamasak bile okuyan insanları görüp, yeni kitapları ve blogları keşfederek ufkumuzu genişletme imkanımız oluyor. Yani oluyor, değil mi? Bir tek bana olduysa demek ki ufku en dar katılımcı bendim yazın. :)
Bu kadar yeter. Artık bu seferki kategorileri belirtip hangi kitapları okumayı düşündüğümü yazabilirim.
- 10 Puan: Altın Kitaplar Yayınevi'nden çıkan bir kitap okuyanlara.
- Stephen King - Yeşil Yol
- 10 Puan: Kütüphaneden ödünç alınmış veya sahaftan satın alınmış bir kitap okuyanlara.
- Bu kategoride henüz bir adayım yok. Biri benle sahafa gelsin de güzel bir kitap seçelim ya.
- Güncelleme: Glenn Meade - Kar Kurdu
- 10 Puan: Adında bir hayvan adı olan bir kitap okuyanlara.
Glenn Meade - Kar Kurdu- Harper Lee - Bülbülü Öldürmek
- 15 Puan: 600 sayfadan uzun bir kitap okuyanlara
- Henry James - Bir Kadının Portresi
- 15 Puan: Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış bir yazarın bir kitabını okuyanlara.
- Jean-Paul Sartre - Bulantı
- 15 Puan: Türk edebiyatında klasik kabul edilen bir roman okuyanlara.
- Tarık Buğra - Küçük Ağa
- 15 Puan: Hiç okumadığınız bir ülke edebiyatından bir kitap okuyanlara.
- Carlos Fuentes (Meksika Edebiyatı) - Artemio Cruz'un Ölümü
- 20 Puan: Sinemaya uyarlanmış bir kitabı okuyup filmini izleyenlere.
- Milan Kundera - Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği
- 20 Puan: Adında kış mevsimine ilişkin bir sözcük olan veya konusunda kış teması olan bir kitap okuyanlara.
- Italo Calvino - Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu
- 25 Puan: Yasaklanmış bir kitap okuyanlara.
- Ray Bradbury - Fahrenheit 451 (yasaklanma sebebi için buradan bilgi edinebilirsiniz.)
- 25 Puan: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazılmış bir kitap okuyanlara.
- Şevket Süreyya Aydemir - Tek Adam
- 25 Puan: Yayınlanmış en az beş kitabı olan bir yazarın ilk kitabını veya romanını okuyanlara.
- Tom Robbins - Dur Bir Mola Ver
- 25 Puan: Bir biyografi veya otobiyografi okuyanlara.
- Nazan Bekiroğlu - Şair Nigar Hanım
- 30 Puan: Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ilk kez yayınlanmış bir kitap okuyanlara.
- Carlos Fuentes - Cam Sınır (Yıl: 1995)
- 40 Puan: Bir üçleme veya aynı seriden üç kitap okuyanlara.
- Kemal Tahir - Esir Şehir Üçlemesi
Geçen etkinlikte kendi çapımda bir çizelge oluşturmuştum. Bu etkinlikte de oluşturdum aynısından. Aşağıda onu da paylaşayım. Belki birilerinin hoşuna gider, bir fikir vermiş olurum, ne bileyim insanlığa bir katkım olur. :)
Fikirlerinizi esirgemeyin lütfen. Mutlu ve neşeli kalın, e mi?
Geçen etkinlik için ben de benzeri bir çizelge hazırlamıştım. Durum raporu verdiğimiz zamanlarda yoğun oluyorsam post hazırlama zamanını oldukça kısaltıyor. Çok güzel kitaplar seçmişsin keyifli okumalar dilerim.
YanıtlaSilDi mi, epey kullanışlı oluyor. :)
SilBen de keyifli okumalar dilerim Hayal@.
fakat çizelge süpermiş!
YanıtlaSilEvet evet, öyle deniyor. :)
Silçizelgeyi çok beğendim tebrikler :)
YanıtlaSilTeşekkürler rosehearted. :)
SilÇizelge çok iyi olmuş. Seçimler de öyle. Tek Adam 3 cilt olarak bende de okunmayı bekliyor. Vaktiyle Suyu Arayan Adam'ı okumuş Aydemir'in üslubunu çok beğenmiştim. Bu okuma şenliğine çok imreniyorum ama bir türlü plan yapıp harekete geçemiyorum.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. :)
SilEmin olun benim gibi üşengeç bir insan bunu yapabiliyorsa siz hayli hayli yaparsınız. Umarım sizi de etkinlikte aramızda görürüz.
Liste şahane olmuş. Tablo da çok profesyonel. Ben de hepinizin kaydını kuydunu excelde tutuyorum. Tıbbi gerilim seviyorsan sahafa gittiğinde bir Robin Cook kitabı kapabilirsin veya daha nostaljik takılıp Varlık Yayınları'ndan neler varmış bakabilirsin.
YanıtlaSilTeşekkürler. Bilgisayardan bağımsız olsun, listeye her yerden erişebileyim diye Google Drive'ı tercih ediyorum. Excel beni aşıyor biraz. :)
SilVarlık Yayınları'ndan bir kitap bakma fikri benim de kafamda vardı. Robin Cook görürsem, onun da alırım bir kitabını. Tıbbi gerilim okuyup okumadığımdan emin değilim, aklıma gelmiyor şu an ama merak ediyorum. Bakalım bakalım.
Ben biraz geç kaldım galiba...Bu listeyi hazırlamak işin zor kısmı zaten...
YanıtlaSilDört aydan bahsediyoruz, bence hiç de geç kalmış sayılmazsınız. Listeye uygun kitap bulmak için araştırma yapmak ayrıca zevkli bir durum, arada başka başka bir sürü kitap buluyor insan okumak isteyeceği.
SilMustafa, etkinlik için seçtiğin kitapların çok güzel. Bir kaç kategori için seçtiklerimiz aynı olabilir. Neleri okuyacağıma henüz karar vermedim.
Sil"Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği"ni okuduktan sonra filmini izlemiştim. Filmi kitabı kadar beni sarmadı. "Yeşil Yol" u bilmem kaç kez izledikten(en çok izlediğim film Yeşil Yol bu arada) kitabını geçen etkinlikte okumuştum. En az filmi kadar güzel bir kitap.
Teşekkür ederim. :)
SilVarolmanın Dayanılmaz Hafifliği'ni artık okumam lazım, yıllardır erteleyip duruyorum. Yeşil Yol'u da kitap üzerinde çok merak ettim; çünkü ben de filmini çok seviyorum. Okuduktan sonra bir daha izleyeceğim mutlaka.
Sizin kitaplarınızı da merak ediyorum, listenizi tamamlayın bir an önce. :))
"Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği"ni beğenecekmisin merak ediyorum. Zira çok iyi kitap okur arkadaşlarımdan o kitabı beğenmeyenler oldu. Ben beğendim. Belki yazarının kalemini çok sevdiğim için etkilenmiş olabilirim.
YanıtlaSilListemi tamamlayamamın sebebi var ama =)) İstanbul'a kitap fuarı için gelince uzadı. Yarın olmasa öbür gün belirlerim inşallah.
İstanbul'da yaşadığım halde ben bile gidememişken sizin fuara gidebilmiş olmanız... Ahhh... :)))
SilListeyi bekleyelim en iyisi. Fuardan da birkaç fotoğraf göreceğiz inşallah?
Mustafa, fuara neden gitmedin? Bak oldu mu şimdi :( İstanbul'da olsaydım en az 2 kez giderdim. Biz oğlumla birlikte geldiğimiz için çok memnun ayrıldık.
SilMaalesef resim çekmedik :( Listemi akşam hazırladım ama blogumda henüz duyuramadım. En kısa zamanda yazacağım inşallah.
Ehem, yani şimdi şey, eee... :/ Fırsatım olmadı hafta sonu. Aksi gibi de ben Yeniköy'deyim, fuar ise taaa Fizan'da. Hafta içi zaten gidemem. Bir ara bir sahafa gideceğim onun yerine. Sahaflar daha güzel zaten. :)
SilSahaf gezmek benim en büyük keyfim. İstanbullun en iyi sahafları Beyazıt'ta dediler. Gittik. Ortaköy'de güzel sahaflar var denildi. Oraya da hiç üşenmeden gittik ama maalesef ben ve oğlum sahaflarınızı hiç beğenmedik. Fuardaki sahafları da beğenmedim. Ankara'da Tunalı'da ve Adilhan İş Hanındaki sahaflar daha güzel. Böylelikle sahaflarınızı bayağı ezmiş oldum =))
SilOooovv, çok ağır oldu bu. :)) Sırf gıcıklık olsun diye Ankara'ya gelip ordaki sahafları beğenmemem lazım şimdi benim. Lütfen başıma iş çıkarmayın. Hayır yani, kim uğraşacak?
SilBeğeneceksin ama. Özellikle Tunalı'daki sahaflar hakiki sahaf zihniyettindeler.
Silİnşallah bir gün diyelim. :)
Silmaşallah
YanıtlaSilİnşallah. :)
Silya ben bu yazıyı istanbuldayken okusaydım ertesi gün sizle sahafları dolaşırdık. hay allah üzüldüm..!
YanıtlaSilSevgili Adsız, kimsin bilmiyorum ama yine de çok teşekkür ederim. Düşünmen yeter. :))
Sil