21 Mart 2013 Perşembe

LYS'ye Girecekler İçin Geliyor

Önümüzdeki pazar LYS var, kardeşimden biliyorum. Evet, bu kez kendimden biliyorum diyemedim (ya la (bunu kardeşim için yazdım (bilgisayar mühendisiyim ve parantezler konusunda hassasım (evet)))).

Bugün durup dururken düşündüm ki madem bu pazar yanında olamayacağım yiiiğrımın, o zaman ufak bir sürpriz yapayım. Sonra gittim ahan da bunun (soldaki arkadaş) siparişini verdim. Çok iyi oldu çok da güzel iyi oldu taam mı? İçim kıpır kıpır şu an.

Bu arada sevgili adaşçığım, bu fikrin aklıma gelmesinde senin payını atlayacak değilim. Sana da teşekkür ediyorum. :)

Çok kişisel olup iyice zıvanadan çıkmaya doğru gidiyor yazı. Toparlamak adına bir iki şey söylemek istiyorum.

LYS'ye ve sonrasında adını bilmediğim ikinci sınava (YGS o muydu acaba, her neyse) girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Umuyorum ne okumak istediğinize, daha düzgün söylemek gerekirse ne olmak istediğinize dair net bir fikriniz vardır. Hedefi olan insanın başarması her zaman daha kolaydır. Ne kadar zoru da hedeflemiş olsa bir şekilde ona göre çalışır o kişi (ayıptır söylemesi bunu kendimden biliyorum (: ).

Siz gençlere bir diyeceğim daha var. Üniversiteyi bitirmek o gireceğiniz sınavlardan daha ZOR! Ama bu sınavların havası daha zor. Çünkü birer duvar aslında bu sınavlar. Psikolojik olarak zor, hepinize can-ı gönülden başarılar ve zihin açıklığı diliyorum.

Dediğim gibi, ne yapmak istediğini bilen insan onu bir şekilde yapıyor. Ama diyelim ki henüz bir meslek yok kafanızda, kararsızsınız. Hah işte, ona diyeceğim şudur ki şey eee, gidin bir karar verin artık! Bakın, beni zor durumda bırakıyorsunuz böyle. Hiç yakışıyor mu size? Çk çk çk... Lütfen ama!

Ne kadar boş beleş cümleler kurdum yine, farkındayım. Ama gördüğünüz gibi, üniversite de insanı adam etmiyor; o tamamen size bağlı bir şey. Gözünüzde büyütmeyin. Kendinizi iyi hisettirecekse şunu söyleyebilirim. Dört yıllık üniversite hayatımda 'lan bu adam da üniversite kazanmışsa demek ki herkes kazanır' diye düşündüğüm azımsanmayacak sayıda insanla karşılaştım. Bir şekilde yapacaksınız, öenmli olan kendinizi memnun etmeniz. İstedim ve yaptım diyebilmenin keyfi çok az şeyde var. Başarmak ve bunu bilmek, hayatınız bu duyguyla dolu olsun inşallah.

Bugün 20 Mart 2013 (idi en azından ben bu satırları yazarken), bugün çok güzel bir gün oldu. Bir adet can dostum güzel insanın da doğum günüdür 20 Mart, kendisine burdan tekrar selam ederim. Bugünün diğer güzel yanı da bir abi (ağabey yazmak da hiç gelmedi içimden niyeyse) olarak kendimle gurur duyduğum bir iş yapmış olmam. Evet, yukarıdaki sepetten bahsediyorum. İnsanın hayatında böyle günler olmalı, daha fazla olmalı hem de.

Yazımın nihayet sonuna gelmişken sizlere bu güzide şarkı ile veda etmek isterim. Hoşça kalın, tekrar tekrar başarılar diliyorum. :)

10 yorum:

  1. 1. O sepetten kendine de sipariş vermişsindir ki zaten:)
    2. benim hiç abim, ablam olmadı ki, püüü.Size abi diyebilir miyim:)
    3. Meslek seçimi, sınavlardan da önemli. Kesinlikle ne istediğini bilmeliler.
    4. İstedim ve başardım,demek, bu gerçekten insanın özgüveni için çok önemli. Belli bir yaştan sonra dönüp bakınca elinde sadece bu his kalıyor çünkü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. Biz de tam adaşımla bunu konuştuk akşam yemeğinde. Henüz vermedik siparişi ama kendimize de isteyeceğiz en kısa zamanda. Bizim neyimiz eksik, di mi? :)
      2. Benim de yok abim veya ablam. Ben kime ne diyeceğim? :p
      3. Evet gençler, hadi kendimi geçtim; Narda'ya kulak verin.
      4. Bu madde beni biraz gerdi ama yapacak bir şey yok. Sen öyle diyorsan öyledir. :)

      Sil
  2. Sınav heyecanını yatıştıracak lezzetli bir mola olmuş bu güzel armağan :)
    Sonuç da böyle gülümsetir, mutlu eder umarım..
    Herkese başarılar, çabalarının karşılığını bulması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel dilekleri için Nisan'a teşekkür ediyoruuuuz: "Teşekkürler Nisan!". :)

      Sil
  3. Güzel olmuş sürpriz, sınav öncesi moral olur :) Pazar günü sınava gireceklerden biri olarak aileme göstereyim de örnek alsınlar biraz :))

    Bu arada ilk sınav YGS, ikincisi LYS (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sınav YGS, ikincisi LYS... Tamamdır. :))

      Sil
  4. hikayenin sonunu merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayenin sonunda kardeşim KTÜ Endüstri Mühendisliği kazandı. Bir mühendis daha katıyoruz ailemize. :)

      Sil
  5. haır
    mühendis (zaten o allah'ın emri)) oldu bari karadeniz'de olmasaydı da
    yazları sıcak ve kurak kışları soğuk ve yağmurlu olan bi yerde ankarada,
    erzurumda falan olsaydı da biz de biraz az gıcık olsaydık))

    YanıtlaSil