11 Şubat 2013 Pazartesi

Çok Şekil Kitap Okumak

Tarzanca bir başlık olduğunun farkındayım. Ama önemli olan olmak var benim niyet anlatmak. Bunu ibret olsun diye yazdım. Daha kötülerini de yapabilirim. Ehem...

Efendim, gündüz çouklarla çocuk olmayı başaran, geri kalan zamanının sanırım en azından yarısına yakınını da kitap okuyarak geçiren sevgili İrem sormuş; hangi şekilde kitap okursunuz?

Blog dünyasının birbiriyle iletişim kurmak konusunda yaptığı çok güzel bir iş sanırım bu tarz etkinlikler; yani 'mim'ler. Şimdi ben de elimden geldiğince kısa bir şekilde okuma ritüelimi (ara sıra böyle artistik kelimeler kullanmayı seviyorum, aslında karşıyım) anlatmaya çalışacağım.

Anlatması kolay olsun diye şekil üzerinden gideceğim. Genelde yatakta ya da uygun bir yerde uzanıp okumayı severim ama uzun süre kitap okuyunca pozisyon değiştirmek siz isteseniz de istemeseniz de yapmanız gereken bir işlem.

Odamda bir tekli koltuk var benim de. Onda okuduğum zamanlarda 2 numaralı pozisyonda başlarım okumaya. Bir süre sonra ne olduğunu anlamadan bakarım ki  5 numaralı forma geçmişim. Okurken kendimden geçiyorum, bildiğiniz gibi değil. :)

Ondan bir süre sonra da 6 ve 7 ile devam ediyorum ama uzun zamandır 8 ve 9 kadar abarttığım olmadı. Genelde 7'den sonra direkt 12'ye geçmiş oluyorum. Sonra bakıyorum ki tutulmalar falan başlıyor, vücudum isyan bayrağını çekti çekecek ayağa kalkıyorum. Şöööyle bir esniyorum, geriniyorum ve kadığım yerden devam ediyorum.

Vücudum ile çok dürüst bir ilişki kurduğum söylenemez gördüğünüz gibi. Bu arada 1 numaralı pozisyon çok sıradan. Kitap kurtlarının çoğu almıyordur bile bence o şekli. O ne öyle, çok düzgün bir kere! Kitap okuyan adamın şaftı kayacak arkadaş, ciddi ve yorucu bir iştir çünkü okumak. Ne benzer feyste, tivitırda felefe yapmaya (yazar burda kendine giydiriyor).

Bu arada bir de okuduğum kitabın türü ve ağırlığına göre alnımda bir T harfi oluşabiliyor sanırım benim. Tabii kendimi izleme fırsatım olmadı pek ama hissediyorum, kesin oluyor.
Bu kadar gereksiz bilgiler vermeye başladığıma göre ufaktan toparlama zamanım gelmiş demek ki. Zihnimin beni böyle çaktırmadan uyarmasına da hastayım. Beyin gerçekten bedava... Yoksa ben bu kadar bile kullanmazdım şahsen.

Hoşça kalın efendim, bol kitaplı günler dilerim.

Not: Siz de hangi pozisyonda okuduğunuzu yorum olarak belirtebilirsiniz, bence bir sakıncası yok. :)

12 yorum:

  1. benim de evdeki salonda sürekli vakit geçirdiğim tekli koltuğum var.elime kitabımı aldığım zaman 4 ve 5. şekillerde okurum :D sonrasında baktım tutulmuşum eh artık yatağıma geçip orada uzanıp okumaya devam ediyorum.bence de bi insan okurken şekilden şekle girmeli arkadaş :D 1.şekli sevmedim cıks bana ters :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhaaa, 1. şekil konusunda haklı çıkmama sevindim. :))

      Sil
  2. Allah iyiliğini versin, ne güldüm yazına:)8 ve 9 kadar abartmadığın hayrına olmuş:p

    ben oturarak okuyamıyorum doğru dürüst, illa kaykılıp uzancam bi'yere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, oturunca boyun yeterli desteği alamadığından mıdır nedir beş dakikada boylu boyuna uzanıyor zaten insan.

      Bu arada sadece güldürebildisysem senin adına güzel, benim adıma eh işte. İlerde güldürürken düşündürebilirsem ve bunu fark edersem tabii, bir kitap yazmaya kalkabilirim. :))

      Sil
  3. oo, ben öyle her şeye gülmem, gülüyorsam vardır onda bi' güzellik :pp

    Hadi gene iyisin, sabah sabah iltifatını da aldın:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur bi gidip gizli gizli sevineyim o zaman ben. :p

      Sil
  4. konfeti filan da al,şenlikli olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, kendi içimde yaşamayı daha çok seviyorum. Adeta kıymetlimissssle konuşan bir Gollum gibiyim sevinirken. :))

      Sil
  5. farkettim
    de ben çoğunlukla yatarak okuyormuşum. 4 numara gibi. en rahatı ama
    sorunlu da aynı zamanda. sağa sola dönersem ekstradan bir çaba gösterip
    kitabı tutmam gerekiyor falan, kollarım ağrıyor. hatta düşünmüştüm bi
    alet yapılmalı artık kitap tutmak için. hatta)) geçenlerde yattım küçük
    kardeşime de kitabı tutturdum öyle okudum)) iyiki varlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sıkıntıyı ben de çok yaşıyorum. Yerçekimini kafamıza göre kullanabilsek halbuki ne güzel olurdu. Kitapçııım, canım benim, sen şöyle, şu pozisyonda dur, e mi diyebilseydik mesela...

      Kardeşinizse en asil duygunun insanı belli ki, suistimal etmeyin bence. Yoksa ilerde süper bir intikam alabilir sizden. :) Hatta bence almalı. :)

      Sil
    2. sayemde en asil duygunun insanı olmuş işte daha ne yapayım)) kim bilir hangi asil kitabı tutmuştur

      Sil