9 Haziran 2015 Salı

Bi' Daha

Çok kötü bir haldesiniz. Hayatınızın en kötü dönemini geçiriyorsunuz, şu ana kadarki hayatınızın tabii. En kötü 'an'ınızda değilsiniz; ama yine de çok kötü bir durumdasınız. Diyelim ki bir ortopedi servisinde tekerlekli sandalyede beş saattir bekliyorsunuz. Fiziksel kötüsünüz yani. Ruhunuz da Kübler-Ross Modeli için gayet uygun bir araştırma konusu olabilecek halde. Hatta ruhen, fiziksel olduğunuzdan daha kötü bir haldesiniz de diyebiliriz.

insanlar var çok fazla insan var her yer insan dışarıda da çok fazla vardı içerde de çok fazla var neden bu kadar insan var neden bu kadar zor neden bu kadar acı var ve neden hastane pskiolojisi bazı insanların normali haline geliyor ya da gelebilmiş bu çok saçma ve haksız değil mi bu çocuğun burada ne işi var çıkıp oynaması lazım bunun ne işi var hastanede bazı insanlar meseleği olmadığı halde tıbbi terimleri neden bilmek zorundalar yolu açın yolu açın ameliyatlı hasta geliyor herkes çekiliyor röntgenler sedyeler olmayan ve bir daha çekilecek röntgenler küfürler dualar yalvarmalar yakarmalar delilik kitap vardı yanımda onu mu okusam biraz amaan sanki kafam alacak ameliyathane listesini okuyalım hem canlı canlı heyecanlı olur aa x kişisi ameliyata alınmış y yoğun bakım allahım sen yardımcısı ol şifa ver z nin ameliyatı bitmiş serviste şimdi ameliyathaneler hiç boşalmıyor her yer kan her yer soğuk her yer ışık her yer karanlık

Doktorunuz geliyor. Ne demiştik, çok kötü bir haldesiniz. Gözlerinin içine bakıyorsunuz iyi bir şey desin diye. O 'an' için dünyanızı başınıza yıkacak; ancak 'gelecek' için iyi bir haber veriyor. Yine ameliyat. Ama bu seferki önceki kadar ağır değil. Hem daha konuşulacak, belki alternatif ve daha hasarsız bir yöntem belirlenebilir. Size de bağlı. Ama mesele bunlar değil. O 'an'ı başınıza yıkacak haberi aldığınızda kafayı yemeniz gerekirken (sanki) bir rahatlama geliyor. Aydınlanma değil ama bir rahatlama geliyor. Üzülemiyorsunuz! Sevinemiyorsunuz! Ama bir rahatlama var, evet. Yani çok kötü bir haldeyken zor bir haber alıyorsunuz ve normalde bunun sizi yerle yeksan edeceğini düşünürken rahatlamayla beraber güven duygunuz geri geliyor. Çok saçma değil mi? Belki de sizi aylarca geri götürecek bir haber aldınız daha şimdi. Neden bu rahatlama?

allah allah niye böyle oldu ki şimdi ne oldu daha doğrusu ben hiç anlamadım ki aa mehmet hocam naber nasılsınız bizden de iyi işte ne olsun hahaa tabii o kadar iyi olsa burada işimiz ne çekilin çekilin yok bu seferki ameliyatlı hasta değil bu seferki yemek servisi oh ne güzel koktu mübarek tamam hocam zaten görüşeceğiz yine belli ki iyi günler oha bu yolu ne ara genişletmişler kesin otopark yapacaklar adam olsalar kütüphane yaparlardı abi ışıklardan sola döneceğiz hhhhhhh odeğildeeylülyalanmıolduşimdi

Espri anlayışı olarak tekrar etmeyi seçen kişisel tarihime buradan selam ederim. Kendimle ikinci çoğul şahış olarak da konuşturdu beni sağ olsun. Bu sefer unutmayıp söylesem de vidyoya alsalar bari ameliyatı. Beni uyutuyorlar, bütün eğlenceyi kaçırıyorum. Böyle de olmaz ki canım. O ameliyatta benim de payım var, di mi ama?


"Şimdi tekrar ne yapsam dedirtme bana yarabbi
taşınacak suyu göster, kırılacak odunu
kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde
bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin
tütmesi gereken ocak nerde?"
(İsmet Özel)

 

10 yorum:

  1. Amanın çok geçmiş olsun, umarım mümkün olduğunca sıkıntısız olur biter de kurtulursun hastaneden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Settie. Pek kurtulamadım. Ertelendi gene ameliyatım. Hayat bildiğin sınıyor beni bu aralar. Hell yeeaah!

      Sil
  2. Ne denir bilemedim, geçmiş olsun çok mu kuru kaçtı?
    Yazıyı yazabildiğinize göre oldukça rahatlamışsınız, en güzel kısım. Belirsizlik yok, planlar yapılmış iyi olunacak. Ameliyattan sonrada rahatlama yazısı bekleriz efendim, tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, neden kuru kaçsın? Teşekkür ederim.
      Ameliyattan sonrasında kendimi iyi hissettiğim bir vakitte öyle bir yazı yazmayı ben de çok isterim.

      Sil
  3. Mustafa çok geçmiş olsun. Sevgiler gönderiyorum ve dua ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Eral Abla. Dua en güzeli.

      Sevgiler, saygılar...

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun... en kısa zamanda atlatırsınız inşallah...

    YanıtlaSil
  5. Şifanı tez zamanda bulasın...

    YanıtlaSil